TimeForAds
Charlize Theron Ador Dior

Charlize Theron: Ador Dior

Coca-Cola propune o alternativa sanatoasa la retelele de socializare

Coca-Cola propune o alternativă sănătoasă la rețelele de socializare

O reclamă pe zi Nespresso - UMilk

O reclamă pe zi: Nespresso – UMilk

Dansul găinii, sursă de inspirație pentru cel mai recent spot Mercedes-Benz

Dansul găinii, sursă de inspirație pentru cel mai recent spot Mercedes-BenzPosted by monica On December - 17 - 2012

Cel mai simpatic și iubit Moș din toate timpurile este una din emblemele culturii pop, astfel că, de-a lungul timpului, publicitarii nu s-au sfiit să îi asocieze imaginea cu diferite brand-uri pentru campaniile acestora de Crăciun.

Moș Crăciun a dovedit că poate vinde aproape orice și a apărut în diferite reclame, de la becuri, mașini și frigidere până la aspiratoare și băuturi răcoritoare. Prima asociere care îți răsare în minte când vine vorba de Moș Crăciun și brand-uri, este cea dintre îndrăgitul personaj și Coca-Cola. Deși s-a stabilit în credința populară că marca de băuturi răcoritoare a împrumutat culorile sale costumului Moșului, lucrurile nu stau chiar așa.

Moș Crăciun în printuri vintage

Moș Crăciun în printuri vintage

În primele imagini cu Moș Crăciun, acesta era ilustrat de obicei în verde, dar și în roșu, maro și alb.  Verdele era culoarea reprezentativă pentru Father Christmas al britanicilor, dar și pentru solstițiul de iarnă în preajma căruia creștinii de pretutindeni sărbătoresc Crăciunul.

Prin urmare, Coca-Cola nu a creat/impus/asociat costumul roșu al Moșului, ci mai degrabă primele ilustrații pentru brand ale lui Haddon Sundblom, care îl înfățișau pe Moș în culorile ce aveau să se întipărească pentru totdeauna în memoria colectivă.

Print Coca-Cola 1956

Print Coca-Cola 1956

După cum spuneam, Moșul nu a reprezentat cu succes numai Coca-Cola, ci multe alte produse. Cei de la Reminisce au făcut o selecție de printuri vintage al căror star este Moș Crăciun.

Print General Electric 1949

Print General Electric 1949

 

Print aspirator Hoover 1950

Print aspirator Hoover 1950

Print Budweiser 1947

Print Budweiser 1947

Print pentru stilourile Parker 1939

Print pentru stilourile Parker 1939

Print Polaroid-1960

Print Polaroid-1960

foto

 

 

 

 

close
Facebook IconTwitter Icon