TimeForAds
Charlize Theron Ador Dior

Charlize Theron: Ador Dior

Coca-Cola propune o alternativa sanatoasa la retelele de socializare

Coca-Cola propune o alternativă sănătoasă la rețelele de socializare

O reclamă pe zi Nespresso - UMilk

O reclamă pe zi: Nespresso – UMilk

Dansul găinii, sursă de inspirație pentru cel mai recent spot Mercedes-Benz

Dansul găinii, sursă de inspirație pentru cel mai recent spot Mercedes-BenzPosted by monica On October - 31 - 2012

Halloween se sărbătorește în fiecare an pe 31 octombrie și marchează astfel trecerea spre noiembrie, lună dedicată resuscitării cardio-respiratorii. O fundație din Ontario, Heart & Stroke Foundation of Ontario, a considerat că este un moment propice pentru a promova un anunț de interes public despre importanța cunoașterii procedurii de prim-ajutor în caz de infarct.

Heart & Stroke Foundation of Ontario – Lecție de prim-ajutor cu zombies

În acest scop a fost înființat website-ul www.cprundead.ca ce a fost promovat prin cel mai ingenios spot cu putință, realizat de  Agency59 din Toronto. Scenariul creat a ținut cont de mesajul ce trebuia transmis, de publicul-țintă (tinerii) și de momentul lansării campaniei ( Halloween).

Rezultatul a venit sub forma unei mici opere de artă, respectiv un film de trei minute cu multe efecte speciale, o răsturnare de situație și, desigur, o scurtă lecție de prim-ajutor.

În ceea ce privește copywriting-ul, directorul de creație al agenției, Brian Howlett, a declarat că au vrut să transpună cu exactitate sloganul ”CPR makes you undead“, astfel că a rezultat acest filmuleț cu zombies căruia i s-a adăugat și un strop de umor negru. De regie s-a ocupat un nume consacrat al genului horror, Vincenzo Natali,  iar rolul principal i-a revenit actriței canadiene, Michelle Nolden.

Campanie CPR makes you undead

Filmările au avut loc în Toronto pe parcursul unui week-end din august, iar efectele speciale au adăugat imaginilor un verde intens care să sublinieze descompunerea cadaverică. Muzica a fost compusă de Cyrille Aufort care a avut grijă să imprime un ritm de două bătăi pe secundă (specifice și necesare unei resuscitări eficiente) și să păstreze în același timp suspansul tipic genului horror.

close
Facebook IconTwitter Icon