TimeForAds
Charlize Theron Ador Dior

Charlize Theron: Ador Dior

Coca-Cola propune o alternativa sanatoasa la retelele de socializare

Coca-Cola propune o alternativă sănătoasă la rețelele de socializare

O reclamă pe zi Nespresso - UMilk

O reclamă pe zi: Nespresso – UMilk

Dansul găinii, sursă de inspirație pentru cel mai recent spot Mercedes-Benz

Dansul găinii, sursă de inspirație pentru cel mai recent spot Mercedes-BenzPosted by monica On February - 24 - 2014

Accesul tot mai multor oameni la Internet a contribuit la nașterea unei lumi noi, la fel de variată, complexă și interesantă ca și cea reală. Sute de milioane de website-uri potolesc setea de informații și socializare a unei omeniri dornice să comunice. Numărul uriaș de bloguri și expansiunea rețelelor de socializare denotă nevoia primară a ființei umane de se exprima și de a stabili legături cu semenii săi.

Coca-Cola propune o alternativa sanatoasa la retelele de socializare

Coca-Cola propune o alternativa sanatoasa la retelele de socializare

Intenetul și dispozitivele asociate acestuia au permis, așadar, oamenilor să devină tot mai conectați. Dar au, într-adevăr, o viață socială mai bună și mai împlinită? Comunică mai bine și mai eficient? Da, dar până la un punct. Dincolo de acesta intervine excesul. Faptul că tot mai mulți oameni abuzează de mediul virtual, este din ce în ce mai evident.

Tinerii sunt de nedezlipit de telefoanele lor inteligente, fie că se joacă, ascultă muzică sau urcă o poză pe Instagram. Adulții petrec ore în șir pe rețelele de socializare în detrimentul altor modalități de comunicare cu semenii lor. Această situație se reflectă în imaginea de mai jos, în muzică (“Cu ochii în celulare, calculatoare/Ne uităm tot mai mult în jos și mai puțin la soare”) și în apariția unui curent cu o denumire inspirată: dezintoxicare digitală.

La cafenea

La cafenea

foto

În Marea Britanie, de exemplu, în urma unui sondaj efectuat de Debrett’s, 77% dintre persoanele întrebate consideră că peste 20 ani, abilitățile de socializare în societate se vor deteriora, iar 72% consideră că aceasta se va întâmpla din cauza telefoanelor mobile. În Franța, un sondaj efecuat de agenția digitală Dagobert dezvăluie că 74% din persoanele ce dispun de o conexiune la Internet la domiciliu, o folosesc zilnic, 41% se simt rău după trei zile fără net, iar 62% susțin că și-ar dori să se deconecteze.

Coca-Cola, un brand care ține la sănătatea și fericirea consumatorilor săi, susține acest curent prin lansarea dispozitivului ”Social Media Guard“.  În sprijinul acestuia din urmă, a fost creat și un cont pe YouTube unde a fost urcat filmulețul de mai jos. Acesta prezintă contextul și motivul creării dispozitivului, dar și instrucțiunile de folosire și efectele acestuia.

Pe un ton glumeț, clipul ne reamintește de o situație cât se poate de reală, menită să ne pună pe gânduri. Iar promovarea unei cure de dezintoxicare digitală e demnă de luat în considerare. Deci, like and share!  Glumesc, dar puteți alege să ieșiți diseară cu prietenii în oraș, iar telefoanele, puse pe silențios, să fie uitate acasă/la birou/în geantă etc.

 

close
Facebook IconTwitter Icon