TimeForAds
Charlize Theron Ador Dior

Charlize Theron: Ador Dior

Coca-Cola propune o alternativa sanatoasa la retelele de socializare

Coca-Cola propune o alternativă sănătoasă la rețelele de socializare

O reclamă pe zi Nespresso - UMilk

O reclamă pe zi: Nespresso – UMilk

Dansul găinii, sursă de inspirație pentru cel mai recent spot Mercedes-Benz

Dansul găinii, sursă de inspirație pentru cel mai recent spot Mercedes-BenzPosted by monica On July - 3 - 2012

În El Salvador încă se mai practică reținerea unei sume de bani cu titlu de garanție atunci când se cumpără băuturi îmbuteliate, motiv pentru care locuitorii acestei țări preferă să evite acest pas cumpărând lichide la pungă. Cel puțin așa stau lucrurile când vine vorba de Coca-Cola.

Coca-Cola la pungă

Sursă

Compania nu a rămas impasibilă și a decis să vină în sprijinul consumatorilor săi din El Salvador și a lansat un model de pungă special care are forma celebrei sticle de Coca-Cola cu logo-ul aferent și care e și biodegradabilă, protejând astfel mediul. Prin această măsură, compania și-a asigurat vizibilitatea și simpatia în rândul consumatorilor săi demonstrând că fericirea oferită de băutura răcoritoare trebuie să ajungă la cei care o doresc, indiferent de forma în care este livrată.

Spot-ul publicitar de mai jos care expune ideea de Coca-Cola la pungă, are un statut aparte în sensul că veridicitatea sa a fost pusă la îndoială. Cei de la Business Insider susțin că acest clip a fost retras de pe canalele Youtube ale unor utilizatori și nici nu se regăsește pe cel oficial al Coca-Cola, dar pare să fie o producție a companiei.

Mai mult ca sigur compania se ferește să recunoască existența acestui spot pentru a nu prezenta El Salvador ca o țară săracă cu locuitori ce nu își permit să cumpere Cola la sticlă și pentru a evita astfel o eventuală jignire a statului la nivel înternațional. Părerile sunt împărțite și în rândul comentatorilor pe Youtube, unii afirmând că acest spot este un fals, pentru că, de fapt, în El Salvador Coca-Cola nu se vinde și consumă la pungă, în timp ce alții confirmă această practică și susțin că locuitorii din El Salvador nu ar trebui să se simtă jigniți de o realitate curentă.

Cu părerea celor din urmă sunt și eu de acord, iar dacă acest spot are baze reale, Coca-Cola e de admirat că prin măsurile pe care le aplică, își consolidează poziția de companie pentru care consumatorii săi sunt cei mai importanți și care ține astfel cont de nevoile acestora.

close
Facebook IconTwitter Icon