TimeForAds
Charlize Theron Ador Dior

Charlize Theron: Ador Dior

Coca-Cola propune o alternativa sanatoasa la retelele de socializare

Coca-Cola propune o alternativă sănătoasă la rețelele de socializare

O reclamă pe zi Nespresso - UMilk

O reclamă pe zi: Nespresso – UMilk

Dansul găinii, sursă de inspirație pentru cel mai recent spot Mercedes-Benz

Dansul găinii, sursă de inspirație pentru cel mai recent spot Mercedes-BenzPosted by alexandra On April - 12 - 2012

Dacă tot scrisesem despre McDonald’s și le admiram interesul pe care îl acordă informării publicului, se pare că cei de la ANPC s-au enervat de-a dreptul când au auzit în reclamă ”Cartofii prăjiți de la McDonald’s aduc aminte de bunici”.

Îmi și imaginez că domnii de acolo s-au dus la Mc să probeze ce spune reclama și apoi surprinși, nervoși, dezamăgiți, cu lacrimi în ochi și vocea tremurândă au trântit tava albastră și au zis ”Mamaie nu îi făcea așa!„

Poate că exagerez, dar cred că și ei exagerează și vă spun de ce. Sigur că acei cartofi nu îți aduc aminte de bunici (eu nici nu mâncam cartofi prăjiți la bunica dacă tot veni vorba) și sigur că sunt cartofi semi preparați, orice tăntălău știe asta. Pe de altă parte, dacă ideea în sine sau reclama e preluată din SUA, e posibil ca acolo bunicii să folosească cartofi semi preparați sau ați uitat că noi suntem cu 50 de ani în urmă?

Publicitatea nu e pentru cei naivi sau slabi de inimă, de fapt, nici nu știu câte șanse ai să supraviețuiești în lumea asta a evoluției permanente dacă ești așa. Din punctul meu de vedere și spun asta nu pentru că vreau să le iau apărarea sau pentru că îmi plac cartofii de la Mc, dar chiar cred că e adevărat ce o să spun și anume că reclama este exact ca toate celelalte.

De ce nu amendează Ariel pentru că nu a reușit să îmi scoată pata de vopsea de ouă de pe bluză, de ce nu amendează firmele de mascara pentru că produsele lor NU îmi alungesc nici cu 1cm genele pentru că este imposibil ca un rimel să îți alungească fizic genele? De ce nu amendează Skittles pentru că eu nu văd niciun curcubeu când mănânc bomboanele lor? Voi vedeți? Poate sunt eu mai specială.

Ca să concluzionez. Pe de o parte e stupid, pe de o parte au și ei 1% dreptate, dar corect ar fi să amendeze TOATE reclamele existente, nu numai McDonald’s.

Știrea completă o puteți citi aici.

Actualizare: ANPC a amendat cu încă 10.000 de lei McDonald’s pentru că nu au modificat informațiile din reclame. Dar voi chiar nu înțelegeți că mamaie nu îi făcea așa? Ronald, clovn rău ce ești! Știrea actualizată și completă aici

close
Facebook IconTwitter Icon